SHARE 2 KRAJEM APRILA U BEOGRADU

Datum: 02 February 2012 by Miloš Župac

Druga po redu SHARE konferencija održaće se od 26. do 28. aprila 2012. godine, a Beograd će ponovo postati epicentar razmene naprednih ideja i znanja iz oblasti društva, tehnologije, Interneta, muzike i novih medija.

Sve to će pratiti intenzivan muzički program koji će se istovremeno odvijati u nekoliko odabranih klubova i alternativnih prostora u gradu. Od kako je prvi “SHARE” održan u proleće 2011. godine, turbulencije aktivizma na Internetu potresle su svaki deo planete. Arapsko proleće, okupacija Vol Strita, borba protiv SOPA i PIPA zakona samo su neki od snažnih pokreta koji su pokazali da Internet postaje sve uticajniji u velikim promenama i osnaživanju građanstva.

Ove godine, SHARE konferencija će ponovo okupiti više od dve hiljade aktivista, blogera, inžinjera, programera i umetnika iz Srbije i inostranstva, tokom tri dana interesantnih predavanja, radionica i sastanaka u Domu Omladine. Predavaci su vodeće međunarodne zvezde na polju Internet aktivizma i društvenih promena, sajber disidenti i svetski poznati blogeri koji će publiku upoznati sa novim formama aktivizma i pristupima u primeni novih medija i naprednih tehnologija. Diskusija će zaći duboko u podzemlje Internet pokreta kako bi istražila grupe koje se bore za digitalna prava, štiteći privatnost sugrađana, a uz naprednu muziku i kulturu velicati Internet kao otvorenu i slobodnu teritoriju za sve.

Muzički program konferencije, “SHARE by Night” predstaviće nastupe aktuelnih svetskih autora inovativne elektronske i savremene muzike koji će deliti bine i DJ pultove sa talentima lokalne klupske scene.

SHARE konferencija će ove godine biti besplatan događaj. Svi zainteresovani delegati moći će kroz niz konkursa, radionica i akcija, u toku marta i aprila, da obezbede sebi prisustvo predavanjima na SHARE-u. Zbog ograničenog kapaciteta, u opticaju će biti 2.000 jedinstvenih narukvica koje predstavljaju propusnicu za preko 100 predavanja, izložbi, koncerata i DJ nastupa.

Više informacija o programu, načinima za dobijanje narukvica, kao i snimci najzanimljivijih predavanja sa prošlogodišnje konferencije biće objavljeni uskoro na sajtu www.shareconference.net.

POTVRĐENI NOVI NASTUPI NA SHARE KONFERENCIJI Prva SHARE konferencija koju u Beogradu pokreće fondacija State of Exit trajaće od 7. do 9. aprila....
SAVREMENA ELEKTRONSKA MUZIKA NA SHARE (VIDEO) Potvrđen je prvi deo muzičkog programa ovogodišnje SHARE konferencije koji karakteriše napredna...
DISCIPLIN A KITSCHME PONOVO NA VINILU Od 25. aprila 2012. godine i zvanično je u prodaji ekskluzivno vinilno izdanje albuma ,,UF!” Discipline...
15 NOVIH IZVOĐAČA NA SHARE KONFERENCIJI Svoje gostovanje na SHARE konferenciji potvrdilo je još umetnika iz domena savremene muzike. Iste...

Postavi komentar

Spam Protection by WP-SpamFree